Ποιοί είμαστε

Οι Εν δυνάμει είναι μία κολεκτίβα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Από το 2008 διερευνούν τις δυνατότητες  τέχνης να ενώνει τους ανθρώπους σε προτείνουν ένα νέο μοντέλο τέχνης και ζωής, όπου το "ανοίκειο", το "περίεργο" και το "ξένο" ενσωματώνονται στο σύνολο ενδυναμώνοντάς το. Η ομάδα έχοντας σαν κύριο εργαλείο την έρευνα νέων μεθόδων επικοινωνίας... δρα, προσφέροντας ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στον χώρο των εικαστικών, του θεάτρου, της μουσικής και των οπτικών τεχνών. Η ομάδα βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους. 

Η ομάδα συμμετέχει ενεργά σε δράσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα Εν δυνάμει ιδρύθηκε το 2008 από την Ελένη Δημοπούλου και τη Μαρία Ιωαννίδου. Πρόκειται για μία κολεκτίβα νέων καλλιτεχνών με χωρίς αναπηρία που με αρχική πρόθεση την ουσιαστική και αξιοπρεπή ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο, δρά προσφέροντας ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στον χώρο των εικαστικών, του θεάτρου, της μουσικής και των οπτικών τεχνών. Η ομάδα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου, βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους.

«Εν δυνάμει» Ομάδα δημιουργίας

Η ομάδα «Εν δυνάμει» είναι μια ομάδα νέων με δυνητικές και εν κινήσει ικανότητες, νέων συνομήλικων εθελοντών, γονιών και φίλων που συστάθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η δράση της ομάδας ξεκίνησε το 2008 με σκοπό τη δημιουργία, διοργάνωση, ανάπτυξη και προώθηση ποικίλων εκπαιδευτικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών, κοινωνικών, καλλιτεχνικών και γενικότερα πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στόχος μας είναι τα μέλη της ομάδας «Εν δυνάμει» να αποκτήσουν ποικίλα βιώματα που θα αποτελέσουν διαύλους κοινωνικοποίησης, αναγνώρισης και έμπρακτης αξιοποίησης των ικανοτήτων και των χαρισμάτων τους. Πεποίθησή μας είναι η αρχή των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης. Αναπτύσσουμε λοιπόν τις δράσεις μας όχι με βάση τη διαφορετικότητα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις εσωτερικές και εξωτερικές ανάγκες καθώς και τις προδιαθέσεις, κλίσεις και τα ενδιαφέροντα όλων ανεξαίρετα των μελών της ομάδας. Μέσα από την καθημερινή σχεδόν συνύπαρξη των μελών της ομάδας «Εν Δυνάμει» και τη θέσπιση κοινά αποδεκτών κανόνων συμβίωσης επιτυγχάνεται η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων των μελών της ομάδας καθώς και η καλλιέργεια και ανάπτυξη ατομικών δεξιοτήτων όλων των μελών που συμβάλλουν στην επιτυχή ένταξη στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Συμμετέχουμε σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που προσφέρουν φορείς της πόλης μας με τους οποίους συνεργαζόμαστε όπως η «Αμερικανική Γεωργική Σχολή», τα «Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη», το θεατρικό εργαστήρι «Ίρις» του Δήμου Παύλου Μελά, το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πανοράματος, η ΜΚΟ «Σχεδία στην Πόλη», το τμήμα Ιnternational Baccalaureate του Κολλεγίου «Ανατόλια», το εργαστήρι κρουστών «Κρουστόφωνο», η Σχολή Θεάτρου «Ανδρέας Βουτσινάς» κ.α. Από το 2008 μέχρι σήμερα δημιουργούμε καλλιτεχνικά εργαστήρια ( μουσικής-εικαστικών-θεάτρου) που λειτουργούν σταθερά με ετήσιο κύκλο σπουδών. Μόνιμοι συνεργάτες μας είναι καταξιωμένοι μουσικοί, γυμναστές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μαγείρισσες, κηπουροί, κεραμίστες και πολλοί άλλοι επαγγελματίες της πόλης μας. Η ηθική και υλική στήριξη της ομάδας προέρχεται από τα μέλη, τους φίλους της ομάδας και όσους επιθυμούν να συνδράμουν στην επίτευξη των στόχων της.