10/11/2020

Νέα έκθεση της ομάδας Εν Δυνάμει "dive in deep"

Η ομάδα Εν Δυνάμει βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της καλλιτεχνικής ερευνητικής διαδικασίας με σκοπό τη συλλογή υλικού και ιδεών για την νέα εικαστική της εγκατάσταση με τίτλο "dive in deep" σε καλλιτεχνική διεύθυνση Ελένης Δημοπούλου, εικαστική επιμέλεια των Richard Anthony (σκηνογράφος, φωτιστής) και Ευαγγελία Κιρκινέ (σκηνογράφος, ενδυματολόγος) και συντονισμός εργαστηρίων  Αθηνά Σωτήρογλου.

31/10/2020

Διαδικτυακό εργαστήρι υποκριτικής με την Ελένη Δημοπούλου

Έχοντας ήδη ξεκινήσει με φυσική παρουσία πριν δύο εβδομάδες, το εργαστήρι υποκριτικής της Ελένης Δημοπούλου (καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Εν Δυνάμει) για τα μέλη της ομάδας θα διεξάγεται πλέον διαδικτυακά λόγω των νέων συνθηκών που επιβάλλει ο ιός covid19. Η ομάδα Εν Δυνάμει στους δύσκολους καιρούς για την τέχνη, προσπαθεί να βρει τρόπους να κρατήσει ενεργή και ζωντανή τη δημιουργική αναζήτηση και τις καλλιτεχνικές ανάγκες των μελών της.

DSC_0080_1_edited.jpg

04/10/2020

Νέα εργαστήρια της ομάδας Εν Δυνάμει

Από τις 05/10/2020 και για 5 εβδομάδες η ομάδα Εν Δυνάμει οργανώνει 2 νέα εργαστήρια για τα μέλη της εκ των οποίων το ένα αφορά την τέχνη της κεραμικής με την καθοδήγηση της κεραμίστριας Μαίρης Βανδώρου και το δεύτερο εργαστήρι αποσκοπεί στην δημιουργία κατασκευής χειροποίητων διακοσμητικών με την Μαίρη Ανδρέου και τον Σπύρο Σαραφιανό σε συνεργασία με το κατάστημα Wood Store. Οι δημιουργίες των μελών της ομάδας που θα προκύψουν από τα εργαστήρια θα πωληθούν στο μελλοντικό eshop της ομάδας.

107492064_2777355265843106_2087364183367

08/06/2020

Νέο εργαστήρι φωτογραφίας

Η ομάδα Εν Δυνάμει, μετά την άρση των μέτρων της για την αποτροπή της πανδημίας, οργανώνει ένα νέο εργαστήρι φωτογραφίας σε εξωτερικούς χώρους της πόλης, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής, με τίτλο "The Real World is calling me" με την καθοδήγηση των φωτογράφων και μέλων της ομάδας Εν Δυνάμει Ευαγγελίνα Καρυοφύλλη και Χάρις Σερδάρη.

04/11/2020

Διαδικτυακό εργαστήρι κινησιολογίας με την Βιτόρια Κωτσάλου

Στις 08/11/2020 η Βιτόρια Κωτσάλου (χορογράφος και καλλιτεχνική συνεργάτης της ομάδας Εν Δυνάμε,ι) θα πραγματοποιήσει ένα διαδικτυακό εργαστήρι κινησιολογίας για τα μέλη της ομάδας Εν Δυνάμει, με σκοπό την εκμάθηση της κινέζικης τεχνικής των "πέντε ζώων".

ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΠΙΤΙ.jpg

29/10/2020

Προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων της ομάδας λόγω covid19

Η ομάδα Εν Δυνάμει ανακοινώνει πως προχωρά σε προσωρινή διακοπή των ομαδικών δραστηριοτήτων της οι οποίες απαιτούν φυσική παρουσία, από σήμερα και για 3 εβδομάδες, για εντελώς προληπτικούς λόγους, λόγω αύξησης των κρουσμάτων covid-19 στην πόλη μας. Θεωρούμε πως πρέπει να αναστείλουμε για 3 εβδομάδες τις συναντήσεις μεταξύ πολλών μελών της ομάδας στις εβδομαδιαίες δράσεις μας και να περιοριστούμε σε άλλους τρόπους "συνάντησης". Είμαστε όλες και όλοι ασφαλείς και υγιείς αλλά θέλουμε να συμβάλλουμε κι εμείς με τη σειρά μας στην προσπάθεια που κάνει η πόλη μας αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Θα αναστείλουμε τη φυσική συμμετοχή,αλλά όχι την επικοινωνία μεταξύ μας και τις δράσεις μας. Έχουμε ήδη σχεδιάσει το επόμενο βήμα διαδικτυακών συναντήσεων δοκιμάζοντας νέες μεθοδους συμμετοχής, επικοινωνίας και διδασκαλίας . Οι νέες και οι νέοι της ομάδας θα είναι οι δάσκαλοί μας σε αυτό το νέο βήμα καθώς είναι εξαιρετικά εξοικειωμένοι πλέον σε αυτές τις νέες μεθόδους.

-Η καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Ελένη Δημοπούλου.

Smouth_Mylos7_20_F10_251200x1200.jpg

20/09/2020

"7ος Μύλος Παραστατικών τεχνών"

Η ομάδα Εν Δυνάμει θα συμμετέχει στο "7ο Μύλο Παραστατικών τεχνών" στη Λάρισα, μια συνδιοργάνωση της ομάδας ΣΜΟΥΘ και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, με το σεμινάριο "Δημιουργώντας τα Ερωτευμένα Άλογα" στις 26/09/2020 με εισηγητές την Ελένη Ευθυμίου (σκηνοθέτη της ομάδας Εν Δυνάμει) και μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στην παράσταση "Ερωτευμένα Άλογα". Την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, στις 27/09/2020 η ομάδα Εν Δυνάμει θα συμμετέχει στην ημερίδα "Επαναπροσδιορίζοντας τις Παραστατικές Τέχνες και την Αναπηρία" εκπροσωπούμενη από τις Ελένη Δημοπούλου (καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Εν Δυνάμει), Ελένη Ευθυμίου (σκηνοθέτις) Μαρία Κολτσίδα (εκπαιδευτικός και Υπ.Διδακτόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ) και Άννα Καλίντσεβα (εκπαιδευτικός και μέλος της ομάδας Εν Δυνάμει) οι οποίες θα κάνουν μια εκτενή παρουσίαση της ομάδας και του τροπου με τον οποίο αυτή λειτουργεί και δημιουργεί.

01/04/2020

Νέα ψηφιακή έκθεση της ομάδας Εν Δυνάμει "Έτσι όπως είναι"

Η Αθηνά Σωτήρογλου και η Ευαγγελίνα Καρυοφύλλη, βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο ορίζοντας υποχρεωτικής διαμονής στο σπίτι είναι ακόμα ασαφής.

Προσπαθούν να αφουγγραστούν και να ορίσουν την καθημερινότητά τους.

Ποιές είναι οι ομοιότητες που έχει με αυτήν των οικείων προσώπων;

Έτσι γεννιέται ένα νέο πρότζεκτ με πρωταγωνιστή την ομάδα Εν δυνάμει.

02/11/2020

Διαδικτυακό εργαστήρι "1000 FACES"

Προσαρμοσμένοι στις νέες συνθήκες που επιβάλλει ο ιός covid19 η ομάδα Εν Δυνάμει οργανώνει νέα διαδικτυακά εργαστήρια δημιουργίας πορτραίτων με τίτλο "1000 faces", ξεκινώντας στις 3/11/2020, με την Λωξάνδρα Λούκας, μέλος της ομάδας Εν Δυνάμει με σύνδρομο Down, η οποία μοιράζεται την τεχνική της για δημιουργία πορτραίτων.

07/10/2020

Νέα εργαστήρια χορού με τον Τάσο Παπαδόπουλο

Η ομάδα Εν Δυνάμει σε συνεργασία με τον Τάσο Παπαδόπουλο (κινησιολόγο-χορογράφο) ξεκινάει νέα εργαστήρια χορού και κίνησης για τα μέλη της.

imathia-to-arxaio-theatro-tis-miezas-ano

05/09/2020

1ο "Σχολείο Σκηνοθεσίας" του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας

Η ομάδα Εν Δυνάμει θα συμμετέχει στο 1ο Σχολείο Σκηνοθεσίας του Δη.Πε.Θε Βέροιας στις 10/09/2020 με εργαστήρια για τους σκηνοθέτες-σπουδαστές του σεμιναρίου. Εισηγείται η Ελένη Ευθυμίου (σκηνοθέτις της ομάδας Εν Δυνάμει) και η Ελένη Δημοπούλου (καλλιτεχνική Διευθύντρια της ομάδας Εν Δυνάμει). Συμμετέχουν τα μέλη της ομάδας Εν Δυνάμει. Θα γίνει επίσης πορβολή της παράστασης "Ερωτευμένα άλογα" σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, το τρίτο μέρος της τριλογίας "Το Άλλο το Κανονικό".