Jul 15, 2019

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου - Athens & Epidaurus Festival

Ερωτευμένα άλογα - Horse in Love / The Absurdity of Love

Τι είναι ο έρωτας; Πώς τον βιώνουμε; Έχουμε όλοι πρόσβαση σε αυτόν; Τρίτο μέρος της τριλογίας Το Άλλο το Κανονικό, η οποία προέκυψε από την ανάγκη των νέων καλλιτεχνών, με και χωρίς αναπηρία, της κολεκτίβας «Εν δυνάμει» να μοιραστούν ανοιχτά προσωπικές ιστορίες και να ερευνήσουν οικουμενικές πτυχές της ανθρώπινης ιδιαιτερότητας, η παράσταση Ερωτευμένα άλογα, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, είναι μια παράσταση για τον έρωτα, αυτή την «αναπηρία» που εξουσιάζει, τορπιλίζει, δυναμιτίζει, τρελαίνει, φλέγει. Μια παράσταση-ύμνος στην πηγαία ζωτικότητα, στη γενετήσια ορμή, σε όλες τις αισθήσεις που έχουν περιχαρακωθεί από μια αυστηρά ορθολογιστική αντίληψη της ζωής. Μια παράσταση που ξεπερνά τους κοινωνικούς φραγμούς και παραμερίζει εμπόδια για να μιλήσει για το ά-λογο, το ένστικτο, το απαγορευμένο, τη φαντασία, την ψυχή που τελικά επιμένει στην αναζήτηση του ολοκληρωτικού και αμφίδρομου έρωτα.

-

What is love? How do we experience love? Does everybody have access to it? Third part of the trilogy The Other, the Normal, born out of “en dynamei,” a collective of young artists with or without disabilities and their need to openly share their personal stories and explore universal aspects of human individuality, Horse in Love / The Absurdity of Love, directed by Eleni Efthymiou, is a performance about love, this special form of ‘disability’ which holds power over people, torpedoes them, electrifies them, drives them mad, sets them ablaze. A performance celebrating spontaneous vitality, sexual impulses, all the senses which have been numbed by a strictly rational perspective on life. A performance breaking through social barriers and hurdles in order to address the absurd, instincts, the forbidden, the imagination, the soul, persevering on the quest for an ultimate and mutual love.

Πειραιώς 260 (Η) 16/07 έως 17/07/2019 στις 21:00

Peiraios 260 (H) 16/07 until 17/07/2019 at 21:00

May 17, 2019

The Fan-Man or How to dress an Elephant

"Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Ή ΠΩΣ ΝΑ ΝΤΥΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΦΑΝΤΑ"

Λίγο πριν το Φεστιβάλ Αθηνών και την παράσταση "Ερωτευμένα άλογα", το Α ΜΕΡΟΣ της τριλογίας της ομάδας "Εν Δυνάμει" , "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Ή ΠΩΣ ΝΑ ΝΤΥΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΦΑΝΤΑ" ταξιδεύει στη ΔΡΕΣΔΗ.
Σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου - Καλλιτεχνική διεύθυνση Ελένης Δημοπούλου 
Η παράσταση "Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πως να ντύσετε έναν ελέφαντα" επιλέχτηκε να ανοίξει το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρέσδης "Our stage" εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ανάμεσα σε άλλες παραστάσεις θεατρικών ομάδων από την Ευρώπη, στις 18 και 19 Μαϊου.

Nov 08, 2018

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Έκθεση «Σημάδια»

Η Έκθεση «Σημάδια» από την ομάδα Εν Δυνάμει πρόκειται για μία συμμετοχική, εικαστική, διαδραστική εγκατάσταση, η οποία προέκυψε έπειτα από πολύμηνη εμπειρική έρευνα γύρω από τη θεματική των σημαδιών χαρτογράφησης. Η καλλιτεχνική ομάδα μικτής ικανότητας Εν δυνάμει εστιάζει το ενδιαφέρον της στις έννοιες του γνωστού και του άγνωστου. Τί σημαίνουν και πώς διαχειρίζεται ο καθένας αυτές τις αντίθετες έννοιες. Τί υπάρχει ανάμεσα στο γνωστό και το άγνωστο, το οικείο και το ανοίκειο; Χώρος, χρόνος, συναισθήματα, σκέψεις. Πώς ο κάθε ένας από εμάς χαρτογραφεί τον κόσμο, τον εαυτό του, τη γειτονιά του; Ποια είναι τα σημάδια που ανιχνεύει και αναγνωρίζει για να φτάσει στον προορισμό του, στο οικείο, στο γνωστό. Είναι μια αγκαλιά, το σπίτι του, μία καθημερινή συνήθεια; Τί γίνεται όταν χάνει αυτά τα σημάδια;

 

"Μια φορά χάθηκα στο κέντρο γιατί δεν έβρισκα την Αγία Σοφία αλλά σταματούσα, ηρεμούσα και συνέχιζα και μετά διάβασα την ταμπέλα και τη βρήκα"

 

"Στο κέντρο χάθηκα όταν πήγαμε στο ΙΚΑ με τη μαμά μου και τα’χασα αλλά τώρα είμαι ζωντανή"

 

"Αν χαθώ θα δω αυτή την ταμπέλα τη μπλε που λέει οδός Ορφέως"

9-15 Νοεμβρίου 2018

Μακεδονικό Μουσείο Σύχρονης Τέχνης

Oct 04, 2018

Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, Λάρισα

«Ο Άνθρωπος Ανεμιστήρας ή Πώς να Ντύσετε έναν Ελέφαντα» ταξιδεύει στη Λάρισα.

Η παράσταση «Ο Άνθρωπος Ανεμιστήρας ή Πώς να Ντύσετε έναν Ελέφαντα» της ομάδας Εν Δυνάμει, που συγκίνησε με την ευθύτητά της θεατές σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης στις 5, 6, και 7 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο στο πλαίσιο του αφιερώματος «Το θέατρο κάνει τη διαφορά».
Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Ελένη Δημοπούλου
Σκηνοθεσία – Μουσική: Ελένη Ευθυμίου

Η ομάδα Εν Δυνάμει είναι μια ομάδα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Πρόκειται για ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο δε λαμβάνει καμία μορφή κρατικής ή ιδιωτικής επιχορήγησης για τις δράσεις του. Ιδρύθηκε από την Ελένη Δημοπούλου και τη Μαρία Ιωαννίδου το 2008 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να στηρίξει και να διευκολύνει τα μέλη της να ενταχθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο. «Ο Άνθρωπος Ανεμιστήρας ή Πώς να Ντύσετε έναν Ελέφαντα» προέκυψε από την ασφυκτιούσα ανάγκη των Εν Δυνάμει να μοιραστούν ανοιχτά τις δικές τους ιστορίες και να ερευνήσουν προσωπικές και οικουμενικές πτυχές της ανθρώπινης ιδιαιτερότητας μέσα από το πρίσμα ενός καλλιτεχνικού γεγονότος και αποτελεί το πρώτο μέρος της θεατρικής τριλογίας με τίτλο «Το Άλλο το Κανονικό».

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Ερωτευμένα άλογα

Tell people more about this item. To make this item your own, click here > Add & Manage Items.

Jun 13, 2018

Crearc, Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικού Θεάτρου της Γκρενόμπλ

Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα

Tell people more about this item. To make this item your own, click here > Add & Manage Items.

Jan 22, 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ- DEVELOPMENT»

Ανακοίνωση χορήγησης προεγκρίσεων χρηματοδότησης Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Οι Εν δυνάμει ξεκινούν να γράφουν το σενάριο για την πρώτη τους ταινία με προσωρινό τίτλο "Το πράσινο ξενοδοχείο".

Please reload